Через карантин в Миколаєві перенесли на осінь висадку дерев у парку «Дружба»

В Миколаєві перенесли акцію древонасадження «1 000 000 дерев за 24 години» в рамках всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України».

Про це повідомив один з ініціаторів акції в Миколаєві — активіст Роман Буров у своєму відеозверненні, — інформує видання АгроЮг.

Наадаємо, що 21 березня активісти мали висаджувати садженці дерев у парку «Дружба». Для цієї мети вони проводили благодійний збір коштів, на які мали закупити дерева.

Через запровадження в Україні карантину масову висадку дерев відмінили по всій Україні. Відповідне рішення прийняли і миколаївські активісти. Флешмоб з висадки дерев перенесли на осінь, — розказує Роман Буров.

Активістам вдалось зібрати 57 тисяч гривень. На ці кошти в ТОВ «Миколаївзеленгосп» вони вже купили тисячу лип, які планується висадити в заздалегідь визначеному місці в парку «Дружба».

«Ми наш захід переносимо на осінь, але ми всі саджанці вже купили, вони наші — тисячу штук», — розповідає Роман Буров.

Працівники«Миколаївзеленгосп» зазначають, що висадка дерев восени — це навіть краще, адже в посушливій південній зоні, не всі дерева, якщо були висаджені навесні, зможуть вижити.

«Епідемія коронавірусу трохи підкоректувала наші плани в кращу сторону. І ми переносимо наш захід на осінь», — зазначає Роман Буров. 

Всю оновлену інформацію активісти будуть розміщати в групі «Люблю своє місто» в Facebook. Висадка дерев відбуватиметься в раніше закинутому парку «Дружба», навколо якого згуртувався гурт активістів, що взяли його під своє шефство та в майбутньому хочуть розвивати зелену зону.

Висадка дерев має стати першою акцією на шляху до відродження парку.