У музеї ім.Верещагіна згадали про річку – улюбленицю багатьох художників

Вчора, 22 травня, Миколаївський обласний художній музей ім.Верещагіна відзначав День Південного Бугу. Про це повідомляється на офіційній сторінці закладу у facebook.

Основна мета свята - привернути увагу громадськості до першочергових завдань щодо захисту і забезпечення екологічно чистого стану річки.

Історія ріки Південний Буг та його притоків тісно переплітається з історією всієї України, адже ця річка є єдиною в Європі, де збереглося природне русло, яке повністю знаходиться в межах нашої країни. Друга за довжиною річка після Дніпра, і найдовша з тих, що течуть винятково територією України - довжина її 806 км.

Вітчизняні митці часто зображують ріку в своїх роботах. Серед метрів графіки Миколаївщини відповідна тематика характерна творам Миколи Федоровича Бережного (1938-2015 рр.)

У 1980-ті роки все більше місця в творчості художника займали краєвиди, переважно, рідної землі, які об’єднано у серію «Бузькі мотиви» і цикл «Тихі води». Природа у роботах Бережного то задумливо-мрійлива або радісно прояснена, то спокійно-споглядальна або сповнена руху, стривоженості, бентежжя.