На Миколаївщині у відомому регіонально-ландшафтному парку стартували Екологічні читання

Учасники Екологічних читань-2020 побували у регіонально-ландшафтному парку «Приінгульський». Про це йде мова на сторінці обласної наукової бібліотеки у facebook.

В цьому році в екскурсії взяли участь науковці, освітяни, краєзнавці, громадські активісти, журналісти, представники органів влади тощо.

Екскурс розпочався з садиби Тропіних, де наразі розміщується еколого-просвітницький центр РЛП «Приінгульський». Присутні ознайомилися з історією парку, помилувалися світлинами і фільмом з місцевими ландшафтами, фотозоною, а також відчули себе дітьми, спробувавши пісочну анімацію. Була й інтерактивна пісочниця, в якій за допомогою ландшафтного проєктора можна було «добувати воду».

Потім учасники екскурсії гуляли поміж столітніх тополь, випробували рівновагу на підвісному мості до с. Щасливого, побачили рукотворний каньйон, штучний водоспад, Софіївське руслове водосховище і гранітний кар’єр.

Приємним сюрпризом стало відвідування Свято-Михайлівського Пелагеївського жіночого монастиря – місця спокою, духовності, людської віри та природної величі.