П'ять порад пацієнтам: на що варто звернути увагу, обираючи сімейного лікаря

Вже більше двох років українці мають право вільно обирати сімейних лікарів. Медична реформа створила умови, за яких кожен пацієнт може знайти лікаря, якому він довіряє та з яким комфортно.  

За цей час і пацієнти, і медичні працівники переконались, що лікарі, які вміють ефективно комунікувати, адаптуватись до змін, раціонально планувати час, бути проактивними та публічно поширювати принципи громадського здоров'я — затребувані пацієнтами і професійною спільнотою. Про таких лікарів говорять, що вони мають розвинені м'які навички, тобто неклінічні компетенції, які забезпечують якісну доставку медичних знань та вмінь до пацієнта чи пацієнтки. 

Наявність розвинених м'яких компетенцій (soft skils)  — це новий стандарт професії. У 2020 році навіть була розроблена карта м'яких навичок для сімейних лікарів та лікарок. Під ним ми маємо на увазі знання, вміння та безпосередню поведінку лікарів, які впливають на значну частину роботи та продуктивність загалом. Академія Національної служби здоров'я України спільно з проектом “Твій сімейний лікар” запустила онлайн-курс, що допомагає розвинути ці навички https://bit.ly/3s2jOE9  

Чому добре мати лікаря з розвиненими soft skils? 

В першу чергу, це про довіру між вами, взаємоповагу і здорову комунікацію. Пацієнтам, не маючи специфічної медичної освіти, важко однозначно визначити рівень професійних компетенцій лікаря. Проте існує кілька простих речей, на які варто звернути увагу, коли мова йде про м'які навички. 

Перше — Залученість. 

Лікар з розвиненими м'якими навичками одразу намагатиметься встановити з вами контакт. Зверніть увагу, чи уважно слухає вас лікар, чи вміє співпереживати та відчувати ваш емоційний стан? Чи звертається до вас тактовно і доброзичливо на ім'я? Чи налаштований на діалог?  

Лікар з розвиненими м'якими навичками ніколи не буде критикувати вас за стиль життя, зовнішній вигляд, приналежність до різних спільнот чи культур та за наявність хронічних захворювань, як, наприклад, ВІЛ. Такі лікарі розуміють як працювати з різними категоріями пацієнтів, опираючись на принципи доказової медицини.  

Друге — Дивиться ширше.

Зверніть увагу, наскільки детально розпитує вас лікар про історію хвороби? Чи він підходить до питання комплексно (враховує деталі, особливості життя та різноманітні фактори не лише про стан здоров'я, але й про середовище та атмосферу, в яких ви існуєте), чи фокусується лише на виході з гострого стану? Запитайте в лікаря про профілактичні заходи і подивіться, чи матиме він наснагу пояснити вам перевагу профілактики захворювання, чи порадить корисні джерела і літературу, які є доказовими і в доступній формі для пацієнтів. А якщо в лікаря напоготові є роздруковані примірники загальних порад на часті питання, це гарний сигнал, що він уважний до своїх пацієнтів, працює над покращенням комунікації.  

Третє — Пояснює та відкрито ділиться знаннями.

Лікар з гарними софт скілз буде готовий обговорити та пояснити призначене лікування. Поцікавтеся, за якими протоколами він лікує, чи читає першоджерела і останні дослідження (якщо англійською — то це, взагалі, лікар мрії ;).  Лікар з розвиненими м'якими навичками відкрито ділиться інформацією, часто сам проводить лекції чи онлайн-виступи. 

До речі показовою є позиція лікаря до публічної активності. Дізнайтеся, чи користується ваш лікар соціальними мережами, можливо веде блог з порадами, власним прикладом просуває здоровий спосіб життя та вакцинацію (наприклад, через тематичні пости в соцмережах). 

Четверте — Поважає час та вміє планувати 

Гарний показник високих організаційних навичок, як би банально не звучало, — вчасно розпочатий прийом та дотримання часових рамок. Зрештою, кожен з нас, бодай раз в житті сидів в очікуванні під лікарським кабінетом. 

Лікар з розвиненими м'якими навичками намагається своєчасно комунікувати з пацієнтами, використовує програмне забезпечення для спрощення ведення клієнтів. Він адекватно відреагує на пропозицію онлайн-консультації, при цьому сам запропонує яким чином з ним краще тримати зв'язок, коли і куди писати чи дзвонити. Такий лікар вміє будувати доречні границі між робочим і особистим простором: адже лікар не має бути в доступі 24/7 і це також важливо правильно доносити пацієнтам.  

“Часто негатив від пацієнтів йде на лікаря через погано налагоджені процеси, — розказує сімейна лікарка Юлія Брикульська. — Ми, як лікарі, отримуємо невдоволення від пацієнтів, коли щось не так працює. Тому, спочатку важливо зрозуміти, чи є негативні емоції в площині медичної практики. Чи я можу на це вплинути, організувавши краще свої алгоритми і процеси? Для цього може бути достатньо, щоб пацієнт знав чітко в які години мені можна телефонувати. Чи запропонувати інший формат, як, наприклад, заповнення гугл форми, за якою я буду надавати йому консультації і сама дзвонити в зазначений час. Бути проактивним лікарем — це не чекати, коли пацієнти почнуть обривати  телефон, а вибудувати ефективну схему комунікації з ними” 

П'яте — Позиція та розвиток

І останнє, та не менш важливе: чи має лікар натхнення розвиватися в рамках професії? 

Звичайно, пацієнту не є очевидним, якою є лікарська мотивація. Тож звертайте увагу на деталі: часом в лікарському кабінеті можна побачити дипломи та відзнаки, це може стати приводом поцікавитись, чи бере він участь у лікарських об'єднаннях та асоціаціях, чи відвідує профільні конференції та семінари. 

Лікар з розвиненими софт скілз розвиває свій бренд, тож радо поділиться інформацією, яка працює на його просування. Такі лікарі залюбки дають коментарі медіа і врешті самі стають лідерами думки. 

Тож, якщо ви досі не знайшли свого лікаря, не маєте декларації чи плануєте, з якихось причин, обрати іншого лікаря/лікарку, список усіх медзакладів і лікарів у вашому місті можна знайти на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Тут є інформація про сімейних лікарів державних і приватних клінік, і лікарів-ФОПів.  

А якщо у вас вже є сімейний лікар, то можете порадити йому пройти безкоштовний курс з м’яких навичок для лікарів та лікарок ПМД, що стартує 7 квітня. Курс розроблений командою проекту “Твій Сімейний Лікар” та Академією НСЗУ. Деталі та реєстрація у facebook-події https://www.facebook.com/events/839700589950774.

 

Матеріал підготовлено спільно з соціальною кампанією "Твій сімейний лікар". 

Сайт та Facebook-сторінка проєкту