На Миколаївщині гранатометні розрахунки підвищуватимуть свою вправність

На Миколаївському військовому стрільбищі військової частини 3039 Національної гвардії України відбулося відкриття спеціальних зборів з розрахунками гранатометників військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання. Ці збори, які складаються з теоретичної та практичної частин, мають підвищити та перевірити рівень професійної майстерності кожного військовослужбовця.
 
Про це повідомляє прес-служба військової частини 3039.
 
Особовий склад гранатометних розрахунків буде удосконалювати практичні навички щодо прихованого пересування на полі бою, вибір і зайняття вогневих позицій, їх обладнання, маскування та швидкої зміни. Також розрахунки мають вести безперервне і пильне спостереження за полем бою, відшукувати цілі за малопомітними демаскуючими ознаками, не виявляючи при цьому себе. А що особливо важливо, удосконалювати вміння швидко та добре орієнтуватися на полі бою, як вдень так і вночі.
«Кожен день зборів ми намагатимемося якомога більше уваги приділити саме практичній частині володіння зброєю гранатометників. Нам потрібно досягти тактично грамотних дій всіх учасників зборів, і в одиночному порядку, і в складі розрахунку», – прокоментував керівник зборів підполковник Святослав Шафаренко.
Крім того, в обов’язковому порядку буде проведено заняття з військово-медичної підготовки, де військовослужбовці на практиці відпрацьовуватимуть надання першої медичної допомоги при отриманні поранень чи травм.