Миколаївські гвардійці святкують Воскресіння Христове

Цьогоріч другого травня Україна святкує найголовніше християнське свято - Воскресіння Христове. Гвардійці військової частини 3039 Національної гвардії України долучилися до загального святкування. Всі охочі відвідали храм Захарія і Єлизавети, в ході якого відбулося святкове богослужіння та освячення свічок.

«Свято Воскресіння Господнього вважається одним із самих давніх та найважливіших свят, найбільша і радісна подія для всіх християн. Воно знаменує собою перемогу над смертю і надію на вічне життя. У цей святковий день Церква радіє, широко розчиняє свої двері та впускає всіх бажаючих», – розповів військовий священик протоієрей Володимир Сеньковський.

Окрім того, у частині відбулося освячення обрядових пасхальних страв, які військові кухари заздалегідь підготували для особового складу. Пишні, смачні паски та крашанки стали головною окрасою столу. 

Після святкового сніданку особовий склад частини мав змогу ознайомитися з цікавою інформацією щодо свята Воскресіння Христового. Гвардійці переглянули документальний фільм: «Історія і суть свята Воскресіння Христового» та поринули у віртуальну екскурсію до Музею Писанкового Розпису, що у місті Коломия.

Також, не забули привітати зі святом особовий склад частини, який перебуває на лікуванні у медичних закладах та виконує службово-бойові завдання за межами пункту постійної дислокації.