Пам’яті акторів: у Миколаєві відбулася літературно-музична композиція до дня визволення України

Сьогодні, 9 травня, о 12.00 у бузьковому фойє театру відбулася літературно-музична композиція до дня визволення України від фашистських загарбників, присвячена пам’яті акторів театру ім. В.П.Чкалова.

По це повідомляється на строрінці Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру.

Концертну програму з вітальним словом розпочав директор-художній керівник театру та керівник проєкту Артем Свистун.

«8 та 9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці історичні дати завжди оповиті смутком - за мільйонами невинних життів, які забрала жорстока війна. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих заради миру та майбутніх поколінь. З Днем Перемоги! Нехай мужність і героїзм цього великого свята ніколи і ніким не забуваються. Нехай дух перемоги надихає серця і веде вперед — до нових подвигів, успіхів і досягнень. І нехай весь світ завжди живе в мирі, а про війни нагадує лише це священне свято», - іде мова у повідомленні.

Артисти театру, майстри сцени: народний артист України Василій Остафійчук Василий Остафийчук, заслужені артисти України Володимир Карпенчук, Сергій Лозовенко Сергей Лозовенко, Володимир Соколов, заслужені артистки України Сталіна Лагошняк Stalina Loboda, Людмила Соколова, артист Евгений Сокольченко, артистки Наталія Егорова та режисер програми Галина Губова Галина Губова читали вірші про війну, співали тематичні пісні, розповідали про колег, які раніше працювали у нашому театрі і були бійцями на фронтах Другої світової.