Рятувальники Миколаївщини нагадали відпочивальникам правила поведінки в лісових та паркових зонах

Одним із пріоритетних завдань Служби порятунку залишається профілактика виникнення пожеж в природних екосистемах, зокрема в лісопаркових масивах, на відкритих територіях, сільськогосподарських угіддях. З метою доведення основних правил протипожежної безпеки, рятувальники систематично проводять інформаційно-просвітницькі заходи. Про це повідомляє ГУ ДСНС області.
 
Так, 15 травня рятувальники підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області спільно з представниками поліції та лісового господарства провели інформаційну роботу з відпочиваючими в лісових та паркових зонах. Під час заходів фахівці служб звернули увагу громадян на основні причини виникнення загорянь у природних екосистемах, розповіли про те, яку шкоду навколишньому середовищу може нанести навіть невелике горіння, довели до відома статистику пожеж на території Миколаївської області.
«При наявності певних природних факторів, вогонь розповсюджується дуже швидко, знищуючи все на своєму шляху. Полум’я може перекинутися на приватні забудови, житлові будинки, господарчі споруди тощо. Крім того, не можна забувати й про значну шкоду навколишньому середовищу, адже, як відомо, разом із їдким димом під час горіння сухостоїв у повітря потрапляють шкідливі речовини, які ми потім вдихаємо», - розповідали рейдовики.
Окрему увагу приділяли маленьким відвідувачам та їх батькам. Рятувальники розповіли дітям про небезпеку ігор із сірниками, запальничками тощо, а дорослим нагадали, що не можна залишати малюків без нагляду та дозволяти їм гратися біля вогнищ, самостійно заходити далеко у ліс.
 
На згадку співробітники ДСНС подарували всім, з ким мали нагоду поспілкуватися, інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням основних правил безпечної поведінки та екстреного номера Служби порятунку «101».