На Миколаївщині відкрився притулок для постраждалих від домашнього насильства

9 червня, в Миколаївській області відкрився притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства.
 
Метою діяльності притулку є створення безпечних умов для тимчасового цілодобового перебування таких осіб та отримання ними комплексу соціальних послуг.
У відкритті притулку взяли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі, голова Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль, директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, директорка обласного центру соціальних служб Світлана Янковська, директорка обласного центру соціально-психологічної допомоги Світлана Губарєва.
 
Олександр Трайтлі висловив подяку Представництву Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансову підтримку, яка була надана на ремонт приміщення та придбання обладнання для притулку та запевнив у подальшій підтримці керівництвом області розвитку мережі спеціалізованих служб для осіб, які постраждали від домашнього насильства в Миколаївській області.
 
Функціонування притулку здійснюється за активної підтримки голови Миколаївської обласної ради Ганни Замазєєвої.
 
Під час відкриття притулку Оксана Єльчієва представила концепцію розвитку мережі спеціалізованих служб в Миколаївській області, а саме: притулків, денних центрів, служб первинного соціально-психологічного консультування.
 
Директорка департаменту наголосила, що наразі проводиться активна робота з територіальними громадами області щодо подання заявок до Міністерства соціальної політики України на отримання субвенції з державного бюджету на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.