Віцемер Миколаєва обговорив з представницею Данії співпрацю у молодіжній сфері

У п'ятницю, 11 червня, заступник міського голови Анатолій Петров зустрівся з директоркою Українсько-Данського Молодіжного дому в м.Києві Жулі Арнфред Боєсен, начальником управління молодіжної політики Олександром Рябенком, менеджеркою Української Академії Лідерства Іриною Цуркан та молодіжними громадськими організаціями.

Представники міської влади презентували поважній гості реалізовані проєкти у сфері молодіжної політики, розповіли про досвід роботи з молоддю. Обговорили можливість міжнародного обміну студентами.

Як зазначив Анатолій Петров, міська влада працює над створенням умов, аби наша молодь залишалася тут навчатись і працювати. 

- У Миколаєві проживають біля ста тисяч молодих людей. Серед них багато призерів спортивних всеукраїнських та міжнародних змагань, неодноразові переможці наукових та творчих конкурсів. Аби заохочувати їх, міська влада надає фінансову підтримку, виплачуються стипендії міського голови та міської ради. Виділяються кошти на  реалізацію проєктів та заходів, розроблених молодіжними громадськими організаціями. Підтримуємо також різноманітні масові події: фестивалі, марафони тощо. Наша молодь дуже активна, нам дійсно є чим пишатись.  - зазначив Анатолій Петров. 

На підтримку молодіжних ініціатив у 2020 році з міського бюджету спрямовано майже 2 млн грн. Управлінням молодіжної політики було проведено 156 заходів. 

Цього року грошові премії вже отримали 18  школярів - переможців всеукраїнських наукових конкурсів та 75 кращих юних спортсменів. Передбачено 90 стипендій для обдарованих студентів. 

Міська рада успішно співпрацює з міжнародними організаціями, спільно ведеться робота щодо вирішення проблем молоді та сімей. Так, Миколаїв став одним із міст, що долучилися до ініціативи обчислення Індексу благополуччя молоді (ІБМ). Проєкт, реалізований Представництвом Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA надав можливість владі зрозуміти, як молоді люди оцінюють стан речей у ключових сферах життєдіяльності.

За підтримки UNFPA також у нашому місті днями відкрили денний центр соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства. А вже восени цього року запрацює і цілодобовий притулок, де жінки зможуть перебувати разом з дітьми, отримувати повний спектр соціальних послуг. Триває робота щодо впровадження ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». 

Миколаїв бере активну участь в обміні досвідом з іншими містами. У березні 2021 року ми потрапили до десятки міст-фіналістів всеукраїнського конкурсу "Молодіжна столиця України". 

Втім, сьогодні є ще багато важливих завдань, які потребують вирішення. Одне з таких - створення у Миколаєві сучасного молодіжного центру. Як зазначив Анатолій Петров, за сприятливих обставин відкрити його можуть вже наступного року. В перспективі також планується відкриття його осередків у чотирьох районах міста. 

Віцемер подякував пані Жулі Арнфред Боєсен за увагу, користуючись нагодою, запросив її відвідати велофестиваль "Миколесо", який відбудеться у Миколаєві 26 червня.

Зі свого боку Жулі Арнфред Боєсен відзначила високі позитивні досягнення команди міської ради у роботі з молоддю.