Суд втретє почав розглядати обвинувальний акт щодо екс-керівника міського управління УМВС Олега Шевчука

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту щодо екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в області Олега Шевчука, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365, ст.340 КК України.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється під головуванням судді Володимира Алєйнікова.

Нагадаємо, зазначене кримінальне провадження вже двічі розглядалось Центральним районним судом м.Миколаєва з постановленням виправдувальних вироків. Судами апеляційної та касаційної інстанції зазначені вироки скасовувались, а справа скеровувалась на новий розгляд.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, Олег Шевчук 22.11.2013 року віддав наказ своїм підлеглим із застосуванням фізичного впливу демонтувати намети, які були встановлені учасниками акції за підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Виконуючі наказ, правоохоронці відтисли активістів від наметів та пошкодили один з них.

Також суд вирішив питання порядку дослідження доказів, зокрема допит свідків, потерпілих, дослідження письмових доказів, після чого буде допитано Олега Шевчука.

Наразі, для виклику свідків у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 21.07.2021 року.
 
 
Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва