Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім привітав рятувальників з професійним святом

День рятувальника – свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня. З цієї нагоди сьогодні в ГУ ДСНС України у Миколаївській області відбулися урочисті заходи, в яких взяв учать голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.
 
Це свято представників мужньої професії, фахівців, які щодня приходять на допомогу ризикуючи здоров’ям, а інколи й життям, професіоналів, які вносять великий внесок у справу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.
 
Проте, День рятувальника – це свято не лише співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, для яких спасіння людей є щоденною роботою, а й звичайних людей, які заради порятунку здатні ризикнути власним життям.
 
Так, Віталій Кім за проявлену мужність, відвагу та високу громадянську позицію при врятуванні життя нагородив Почесною відзнакою «Святий Миколай Чудотворець» ІІІ ступеня Давіда Абрамова, Олександра Найдича та Віктора Радченка, які врятували від утоплення трьох дітей.
 
Також очільник області вручив почесні відзнаки та грамоти працівникам за сумлінне виконання своїх службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди відзначення Дня рятувальника.