На Миколаївщині запевнили, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно

«Нафтогаз України» готовий до 15 жовтня укласти з усіма підприємствами бюджетної сфери угоди на постачання газу і це дасть можливість розпочати опалювальний сезон відповідно до вимог, які передбачено регламентом.

Про це під час онлайн-брифінгу у середу, 13 жовтня, повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін. До брифінгу також долучився начальник управління житлово-комунального господарства Миколаївської облдержадміністрації Євген Гладков.

«Протягом вересня багато мешканців, керівників бюджетних установ області були стурбовані щодо наявності газу в опалювальний сезон. Наразі це питання вирішено, газу в Україні достатньо. Газ є по відповідній ціні, яку зафіксовано Меморандумом, підписаним 30 вересня поточного року. В рамках визначеної ціни Меморандуму розпочинаємо опалювальний сезон», – повідомив Ігор Кузьмін.

Також Ігор Кузьмін додав, що сьогодні вранці Миколаївська облдержадміністрація отримала рішення Держслужби з надзвичайних ситуацій України, яким підтверджується визнання надзвичайної ситуації регіонального рівня по всіх областях країни.

Зі своєї сторони начальник управління житлово-комунального господарства Миколаївської облдержадміністрації Євген Гладков повідомив, що для підписання відповідних договорів на сайті Нафтогазу створені сторінки для кожної області.

«Організаційні питання врегульовані. На сьогодні на сайті «Нафтогаз» опубліковано ряд документів, які регламентують шляхи замовників обсягу природнього газу по укладанню договорів. Алгоритм передбачає декілька кроків. Кожну область розподілено за відповідними фахівцями, визначено електронну адресу для комунікацій», – сказав він.