Гражданина Молдовы, отсидевшего срок в колонии на Николаевщине за кражу, выдаорят из страны

25 листопада оперативники управління міграційної поліції ГУНП в Миколаївській області спільно з працівниками Управління державної міграційної служби області затримали 39-річного громадянина Молдови, який звільнився із Арбузинської виправної колонії, де впродовж трьох років відбував покарання за крадіжку.

Враховуючи те, що іноземець після звільнення із місць позбавлення волі може продовжити вчиняти злочини, поліцейські звернулись із поданням до Управління державної міграційної служби про його примусове видворення та поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців або осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України (ПТПІ).

За клопотанням правоохоронців міграційної поліції працівники державної міграційної служби області, у свою чергу, звернулись з адміністративним позовом до Арбузинського районного суду про затримання та поміщення уродженця Молдови до пункту тимчасового перебування іноземців або осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, з метою подальшого виконання міжнародних договорів про реадмісію.

Разом із працівниками міграційної служби поліцейські супроводили чоловіка до ПТП, та ініціювали перед УДМС питання про заборону в’їзду до України вказаному чоловіку.

*Реадмісія (від англ. to readmit — приймати назад) — це взаємні зобов'язання держав, які закріплюються в міжнародних угодах, прийняти назад власних громадян, а також громадян третіх країн та осіб без громадянства, які незаконно прибули на територію однієї із Договірних Сторін, або прибувши законно втратили підстави для легального перебування.

Заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері тривають.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області