На Миколаївщині тривають перевірки стану дотримання протиепідемічних обмежень

У Миколаївській області тривають заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню COVID-19. Для перевірки дотримання вимог карантину в регіоні створено 29 робочих груп із залученням фахівців Держпродспоживслужби та Національної поліції України.

Так, у четвер, 2 грудня, у Миколаївському районі в селах Солончаки, Дмитрівка, Дніпровське Куцурубської громади перевірено 4 продовольчих магазини, порушень не виявлено. Також обтежено 5 магазинів продовольчої та промислової групи товарів, відділення Нової Пошти в с. Новомиколаївка, с. Костянтинівка Первомайської громади, 7 об'єктів в с. Рибаківка Коблевської громади, де виявлено деякі порушення і складено 6 відповідних протоколів.

Цього ж дня здійснено перевірку щодо дотримання карантинних вимог закладами у Баштанському районі на території с. Суходілля та с. Володимирівка Володимирівської сільської територіальної громади, смт Березнегувате та с. Новоочаків Березнегуватської селищної територіальної громади та міста Баштанка.

Всього обстежено 18 суб’єктів господарювання, із них: 15 продовольчих закладів торгівлі, 2 непродовольчих закладів торгівлі та 1 кав’ярня.

Також робочою групою на території Первомайської міської територіальної громади перевірено 22 суб'єкти господарювання (промислові та продовольчі магазини).

Робочою групою із власниками, працівниками та відвідувачами закладів проведені профілактично-роз'яснювальні бесіди щодо недопущення порушень карантинно-санітарних вимог, необхідності дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину.

Зокрема, 2 грудня рейдова група працювала у Вознесенському районі на території Прибужанівської, Братської та Єланецької громад, в таких населених пунктах як: Сергіївка, Братське, Прибужани, Возсіятське.

Окрім закладів громадського харчування, наявність відповідних COVID-документів перевірили у 14 закладах, які спеціалізуються на торгівлі продовольчою та промисловою групами товарів. Окремо під перевірку потрапили садочок та 2 загальноосвітні заклади сіл Сергіївка та Прибужани.

Як засвідчили результати моніторингу, в 11 магазинах та закладах освіти не виявлено порушень протиепідемічних вимог. Персонал і покупці дотримуються маскового режиму, соціальної дистанції, у закладах наявні антисептичні засоби та розміщені тематичні інформаційні матеріали. У працівників наявні «зелені» COVID-сертифікати.

Проте у перевіряючих були зауваження до 3 торговельних об’єктів села Прибужани, в результаті чого складено 3 адмінпротоколи.