Рятувальники Миколаївщини розповіли громадянами про дотримання правил пожежної безпеки у побуті

18 січня співробітники 14 та 15 державних пожежно-рятувальних частин 4 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Миколаївській області спільно з працівниками соціального захисту провели інформаційно-роз`яснювальну роботу із населенням щодо попередження пожеж у побуті. 

Під час заходу рятувальники звертали увагу на правилах пожежної безпеки під час використання електрообігрівальних приладів, грубок та печей. 

Співробітники Служби порятунку наголошували на тому, що саме перевірка готовності приладів до опалювального сезону відіграє важливу роль у запобіганні пожежам в оселях. «Категорично забороняється залишати розтоплені печі без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям, користуватись печами, які мають тріщини, сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі матеріали, застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини, використовувати для топлення дрова, довжина яких перевищує розміри топки, здійснювати топлення печей з відкритими дверцятами топки» - зазначали  фахівці ДСНС.

Кожному, з ким випала нагода поспілкуватись, рятувальники залишили профілактичні листівки із нагадуванням правил пожежної безпеки та екстреним номером Служби порятунку «101».

ГУ ДСНС України у Миколаївській області