На Миколаївщині за добу вогнеборці ліквідували п’ять пожеж в житловому секторі

19 січня на території Миколаївської області зареєстровано п'ять  пожеж на території приватних домоволодінь. Випадки зафіксовані у Первомайському, Баштанському, Вознесенському, Миколаївському районах області.

Перший випадок стався на вул. Приінгульська с. Христофорівка Баштанської територіальної громади Баштанського району. Вогнеборці 7 ДПРЧ 3 ДПРЗ ліквідували пожежу лазні на території приватного домоволодіння о 22:05 на площі 20 кв. м. 

Згодом, вогнеборців 15 ДПРЧ 4 ДПРЗ сповістили про пожежу господарчої споруди на вул.  Голубина смт Єланець Вознесенського району. Пожежу на площі 40 кв. м о 20:50  локалізовано та о 21:35 ліквідовано. 

Про займання ще однієї господарчої споруди на вул. Садовій с. Воля Арбузинської ТГ Первомайського району рятувальників сповістили о 02:59. Пожежу на площі 8 кв. м ліквідовано вогнеборцями 6 ДПРЧ 5 ДПРЗ о 03:55.

Також рятувальники ліквідували пожежу дачного будинку на території СВТ “Зеніт” Веснянської територіальної громади Миколаївського району. Прибувши на місце рятувальники з'ясували, що вогнем охоплена покрівля, перекриття, вікна, двері, меблі та речі домашнього вжитку на площі 45 кв. м. Пожежу о 23:00 локалізовано та о 00:08 ліквідовано черговим відділення 19 ДПРЧ 2 ДПРЗ. 

В чотирьох випадках причини пожеж наразі встановлюються.

Порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів призвело до виникнення пожежі житлового будинку на вул. Набережна Єланецької територіальної громади Вознесенського району. Пожежу на площі 4 кв. м о 22:45 локалізовано та о 23:45 ліквідовано підрозділом 15 ДПРЧ 4 ДПРЗ. Вогнем частково знищена стеля будинку. 

Від ДСНС на місці працювала 5 одиниць техніки та 20 вогнеборців. Додатково залучалися співробітники поліції, аварійна бригада АТ “Миколаївобленерго”, АТ “Миколаївгаз”.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області