Безкоштовна мовна програма ENGin для українських школярів та студентів відновлює роботу

ENGin – це програма англійської мови для учнів/ць та студентів/ок старших шкіл, університетів за методикою «рівний рівному». Програма поєднує українських студентів/ок віком 13-22 років із волонтерами/ками-однолітками по всьому світу, які вільно володіють англійською мовою, для щотижневої мовної практики онлайн. Учасниками ENGin стали вже більш ніж 11 тисяч студентів та волонтерів.

Із початком війни Програма призупинила свою роботу. Однак її учасники стали амбасадорами України і активно комунікували про російську агресію. Студенти ENGin давали інтерв’ю міжнародним ЗМІ, волонтери розповідали про війну в своїх спільнотах, організовували акції підтримки та збирали гуманітарну допомогу. 

Із 1 квітня програма ENGin відновила свою роботу, щоб якомога більше українських учнів та студентів, незважаючи на те, де вони зараз проживають, могли скористатися цією можливістю. Набір до Програми триває. Її учасниками можуть стати студенти віком 13-22 років. Для участі потрібен мінімальний рівень англійської мови, стабільний Інтернет-зв’язок, та можливість зустрічатися з волонтером протягом години щотижня.

«Росія намагається ізолювати, знищити Україну, тому наша робота зі створення зв’язків між Україною та світом ніколи не була такою важливою, як зараз. І оскільки освіта багатьох українських студентів перервалася – через закриття шкіл, необхідність евакуації тощо – наша безкоштовна освітня можливість може заповнити деякі з цих прогалин», – наголошує засновниця організації ENGin Катеріна Манофф.

Окрім розмовної практики англійської мови, українські студенти покращують свої культурні компетенції. У довгостроковій перспективі ці навички відкривають кожному з них доступ до кращої академічної освіти та професійних можливостей.

«Я стала більш впевненою у собі, мої знання англійської почали покращуватися. Окрім того, я вчуся спілкуватися з людьми різних національностей, поглядів і культур», –  говорить Олександра, студентка ENGin.

У майбутньому ENGin планує залучити 100 тисяч волонтерів та стільки ж студентів. Водночас, коли Україна матиме ціле покоління людей, які вільно володіють англійською мовою та підтримують міжкультурні зв'язки, іноземні компанії приділятимуть нашій країні більше уваги, відкриватимуть тут свої офіси, інвестуватимуть в економіку. Українські професіонали в галузі STEM, бізнесу, мистецтва, освіти зможуть розшити співпрацю з іноземними колегами, вільно обмінюватися досвідом. Це, в свою чергу, сприятиме швидкому поширенню інновації в Україні, розвитку різних галузей економіки, що після закінчення війни стане надзвичайно актуальним.

Програма ENGin відкрита до партнерства з навчальними закладами, організаціями та пропонує різноманітні формати співпраці.