Миколаївські пенсіонери, які працюють, зможуть отримати перерахунок у червні

Пенсіонери, які працюють, зможуть отримати перерахунок у червні. Планують виплати відразу за квітень та травень 2022 року. Такий перерахунок здійснюється кожні два роки тим пенсіонерам, які продовжують працювати.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

Йдеться про автоматичний перерахунок, який щороку здійснює ПФУ першого квітня.

"Право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж станом на 1 березня 2022 року. Зважаючи на те, що вже другий рік поспіль звітність по єдиному соціальному внеску квартальна, і за 1 квартал вона подається до 10 травня, такий перерахунок ми проводимо саме у травні", — розповіла Олена Сичугова.

Зі слів Олени Сичугової, станом на 1 квітня 2022 року на обліку в Миколаївській області перебувало 273 300 пенсіонерів, із них 65 600 працюють.

"Автоматичний перерахунок по стажу ми провели 26,3 тисячам пенсіонерам. Середній розмір підвищення склав 89 гривень. 2,2 тисячі пенсіонерів до стажу приєднали і заробіток за ці 24 місяці. Таким чином збільшився коефіцієнт заробітної плати, який враховується при перерахунку. Для такої категорії пенсіонерів середній розмір підвищення склав 195 гривень", — зазначила Олена Сичугова.