На Миколаївщині організували мобільний ігровий майданчик для дітей

Протягом червня в Южноукраїнську Вознесенського району діяв проєкт ігрового мобільного майданчика "Щоб тривозі не піддаватись, давайте разом гратись". Розважальну ігрову програму для всіх охочих у дворах багатоповерхівок проводили фахівці міського центру дитячої та юнацької творчості.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка центру Наталія Волошина.

За словами Наталії Волошиної, у такий спосіб хотіли підтримати дітей. Проєкт обговорювали спільно з головами об’єднань багатоквартирних будинків (ОСББ).

"Звичайно, ми не можемо охопити всі міські двори, тож співпрацюємо з найбільш активними головами ОСББ. Ми не надто анонсуємо проведення заходу, бо збирати зараз в одному місці велику кількість людей достатньо ризиковано. Голови ОСББ самі інформували про захід мешканців будинку", — розповіла Наталія Волошина.

Перший ігровий майданчик організували 13 червня, його відвідали понад 70 дітей, наступні збирали до півтори сотні малюків.

"Всім дуже сподобалось, почали розповідати знайомим, родичам, тож приходять дуже багато дітей. І зовсім маленьких, і старших, обов'язково з дорослими. Час навіть обрали зручний, коли батьки вже вдома після робочого дня. На випадок повітряної тривоги ми передбачили припинення ігрової програми, всі дітки з дорослими мали покинути майданчик. Але, на щастя, жодного разу нам не довелося переривати захід через повітряну тривогу", — розповіла Наталія Волошина.

Жінка каже, ігрову програму продумали так, щоб було і весело, і пізнавально, діти залюбки співають українські патріотичні пісні та беруть участь у конкурсах. Зі слів Наталії Волошиної, у червні працівники центру провели шість таких мобільних ігрових майданчиків. А ще організували кілька майстер-класів для дітей.

"Різні аплікації виготовляємо, і вироби з бісеру, і малюємо. Багато виготовляємо патріотичних оберегів для українських захисників, пишемо листи воїнам. 28 червня, у День Конституції України, передали сто таких оберегів через благодійний фонд "Незламні". Так дітки дякують нашим захисникам", — розповіла Наталія Волошина.

Іншим напрямком організації дозвілля дітей займається управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради. Його очільниця Неля Захарко розповіла, що проводять заходи як для дітей внутрішнього переміщених осіб, так і для місцевих.

"У міському парку показуємо дітям мультфільми, проводимо багато спортивних змагань: спортивне орієнтування, дворовий футбол, різноманітні бібліотечні заходи, екскурсійні програми. Плануємо якісь цікаві заходи на кожен день протягом всього тижня. Розпочали роботу ще в травні, діти вже знають, коли що проводиться і залюбки відвідують заходи", — розповіла Неля Захарко.

Зі слів очільниці управління, кількість дітей у Южноукраїнську збільшується, повертаються ті, хто на початку повномасштабного вторгнення виїжджав з міста.