Обстріли Миколаївщини спричинили ряд пожеж: є жертви

За чергову добу оперативно-рятувальними підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області ліквідовано 12 пожеж, три з яких спричинені ворожими обстрілами.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Так, через потрапляння боєприпасів та їх уламків внаслідок бойових дій виникла пожежа хвойної підстилки та лісових насаджень на території Галицинівського лісового урочища. До місця направлено вогнеборців Галицинівського загону місцевої пожежної охорони, два відділення 5 взводу державного воєнізованого гірничо-рятувального загону та черговий караул 5 державної пожежно-рятувальної частини. Спільними зусиллями пожежу площею 9 га ліквідовано.

Внаслідок ворожих обстрілів зайнявся гараж в смт Березнегувате. Вогнеборцями 9 ДПРЧ пожежу на площі 24 кв. м ліквідовано. Оперативними діями співробітників Служби порятунку врятовано три господарчі споруди. Вогнем знищено приміщення гаража та припаркований в ньому легковий автомобіль. На місці також працювали правоохоронні органи.

Також в смт Березнегувате ворожим снарядом зруйновано одноповерховий житловий будинок. Рятувальниками 9 ДПРЧ під час аварійно-рятувальних робіт деблоковано тіло жінки 1953 р.н.

7 серпня, під час вранішнього обстрілу м. Миколаєва, снаряд влучив у дах будівлі на одному з об’єктів Інгульського району. Виникла пожежа покрівлі та перекриття на площі 70 кв. м. До місця направлено два відділення 4 ДПРЧ, автодрабину 3 ДПРЧ та чергову зміну оперативно-координаційного центру. Пожежу ліквідовано в найкоротші терміни та не допущено поширення вогню на більшу площу.