Фахівці МКП «Миколаївводоканал» проводять ревізію насосним станціям водопроводу

В мирний час, напередодні зими фахівці МКП «Миколаївводоканал» здійснювали плановий огляд кожної насосної станції водопроводу. Зараз же, коли маємо не питну та дуже «агресивну» за складом воду, частіше приділяємо неабияку увагу виробничим підрозділам. Не зовсім хочеться взимку мати великі технічні проблеми.

Про це повідомляє пресслужба МКП «Миколаївводоканал».

Під час чергового огляду на одній зі станцій в центрі міста було виявлено, що на трубах вже з’являються так звані «свищі». Якщо не зробити вчасно ремонт, це призведе до зупинки насосної станції. Миколаївці раптово залишаться без води та чекатимуть поки фахівці підприємства замінять труби.

Щоб нікому не доставити дискомфорту було прийнято рішення, завчасно попередити жителів кількох багатоповерхівок про планове відключення водопостачання. Бригадою за пів дня було встановлено нові поліетиленові труби, перевірено роботу насосів й тепер фахівці підприємства впевнені, що саме ця станція не повинна взимку вийти з ладу.

До речі, в оселі миколаївців подається вода за допомогою 30 насосних станцій водопроводу. Деякі з них «обслуговують» будинки на одній-дві вулиці, а деякі працюють для цілих мікрорайонів.