На Миколаївщині викрили чоловіків на незаконній риболовлі: друзі підозрюваних намагалися спалити авто поліції

15 серпня, близько 6:00 до відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення про те, що на території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський лиман» двоє чоловіків на човні здійснюють незаконний вилов водних біоресурсів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції, яка вилучила у рибалок три браконьєрські сітки та більш ніж 660 штук риби - бичка зеленого. За попередніми підрахунками, сума завданих збитків заподіяних рибним запасам України внаслідок порушення природоохоронного законодавства становить близько мільйона гривень.

Під час проведення слідчих дій, на підмогу до рибалок приїхали товариші, один з яких погрожував фізичною розправою поліцейським, якщо вони не припинять фіксувати злочин. Та облив бензином службовий автомобіль правоохоронців, аби його підпалити. 

Поліцейські припинили протиправні дії зловмисника та доставили його до відділку поліції. Слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України, а дії правопорушника кваліфікували за ч. 1 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». За скоєне чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення.

За незаконне зайняття рибним промислом відносно рибалок дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 249 КК України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.