«У нас багато різнопланових завдань, але ми знаємо, що наша робота – це робота на Перемогу», - Микола Логвінов

Забезпечення теплом містян, облаштування свердловин, виготовлення буржуйок, допомога в будівництві оборонних споруд та відновленні водопостачання - про роботу ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" у війну розповів директор підприємства Микола Логвінов в коментарі Ukraine Crisis Media Center. 

«Коли почалася повномасштабна війна у нас ще була зима, і підприємство подавало тепло населенню м. Миколаєва. Це було тоді коли гатили з «градів», «ураганів», «піонів». І до нас прилітало по тепломережах, котельних. Підприємство вчасно виконувало свої обов’язки, вчасно все ремонтувало, і в нас не було припинення подачі теплоносія більше, ніж на 5 годин. Це важливо», - зауважує Микола Логвінов. 

Директор розповідає, що за час війни були пошкодженні і бойлерні, і котельні, і теплові мережі, прилітало й на котли, що працювали, однак, силами фахівців підприємства все було максимально оперативно відновлено. 

«Підприємство, крім подачі тепла містянам, займалося будівництвом блокпостів, ремонтом техніки, виготовленням «буржуйок» (рахунок йде на сотні). Крім того, у свій час «Миколаївоблтеплоенерго» допомогло «Миколаївводоканалу» подати технічну воду, адже інших варіантів забезпечення міста на той час хоч якоюсь водою просто не було, а за півроку відсутності будь-якої води, мережі стали б повністю непридатними. 

Зараз ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» разом з іншими підприємствами допомагає відновлювати пошкоджені мережі водогону, аби відновити подачу вже якісної води у місто. 

«Паралельно для потреб самого підприємства та забезпечення миколаївців очищеною водою ведеться робота з облаштування свердловин (зараз їх 45), встановлення станцій зворотнього осмосу води (близько 30). Всього планується встановлення 85 таких станцій, аби люди упродовж воєнного стану були забезпечені очищеною водою для побутових потреб», - зазначає Микола Логвінов. 

І все це, крім виконання своїх безпосередніх зовобов'язань - забезпечення теплом містян. Однак, з таким колективом, за словами директора, можливо все.