Надихнутись, послухати, виговоритись: в Миколаїв їде проєкт «Контур»

Стас Корольов та warнякання оголосили амбітний проєкт під назвою КОНТУР. У грудні артисти завітають до дев’яти українських міст, які, поміж інших, зазнали масивних обстрілів чи пережили активні бойові дії.

У кожному місті на людей чекатимуть живі концерти, а також спілкування з привезеними та місцевими активістами й активістками, які від початку повномасштабної війни працюють над зміцненням та розбудовою спільнот. У процесі КОНТУРУ також зніматиметься документальний фільм про локальні громадські ініціативи.

Вхід на події безплатний за попередньою реєстрацією. Відвідувачі також зможуть зробити благодійний внесок на підтримку своїх місцевих громад. Всі концерти пройдуть в укриттях з автономним енергозабезпеченням від організаторів. Точні локації будуть повідомлені згодом усім зареєстрованим.

 

10.12 Одеса

11.12 Миколаїв

12.12 Херсон  

13.12 Кривий Ріг  

14.12 Запоріжжя  

15.12 Павлоград   

17.12 Харків 

19.12 Суми  

20.12 Чернігів 

Реєстрація на події тут

 

Проєкт ініціювала громадська організація Vidlik Projects, залучивши до створення активістські осередки на місцях.

Стас Корольов: «Цим КОНТУРом ми хочемо показати людям у зазначених містах, що ми з ними. Хочемо підтримати. Вислухати. Обійнятись. Прожити війну разом. Створити простір, у якому можна безпечно проявити емоції. Це проєкт для широкого кола людей, спраглих до культурних подій. Для всіх, хто потребує стимулу, натхнення, рекреації, ескапізму».

Антон Слєпаков: «КОНТУР — великий виклик для нас, адже ніхто не знає напевно, чи потрібно це людям у даних місцях. Але ми хочемо побудувати діалог. Відчуваємо потребу в ньому, потребу бути в цих містах у цей час. Якщо людина дасть вихід будь-яким емоціям, подумає, порефлексує, можливо, поплаче, згадає когось, хто загинув чи загубився, і в цю ніч зможе поспати спокійніше — значить, ми свою роботу зробили. Цей проєкт — певний синхрон. Переживання різних людей і міст десь унікальні, а десь насправді схожі. Коли ми проживаємо все це разом — це потужний досвід. Це про єднання».

Стас Корольов — це ексучасник телешоу «Голос країни» та гурту YUKO, чий сольний дебют «O_x» у 2021 році отримав схвалення аудиторії та музичних критиків і критикинь по всій Україні. У 2022 році артист перетворився на гурт, представив сингл «Який день війни» та абсолютно нову концертну програму, що стала вивільненням емоцій, пов’язаних з війною.

warнякання — це проєкт Антона Слєпакова та Андрія Соколова. Поетично-музичний спосіб документування війни та своєрідної терапії, що дає можливість залишитись людиною. Автор текстів і голос проєкту Антон Слєпаков також відомий як лідер гурту Вагоновожатые.

Vidlik Projects — це неприбуткова громадська організація, яка вже п’ять років займається культурною децентралізацією та розвитком молодої мистецької спільноти по всій Україні. Команда співпрацює з локальними ініціативними групами, держінституціями, правозахисними організаціями, закордонними театрами тощо, підсилюючи нову хвилю української культури.