У Миколаєві відзначили волонтерів - представників громадських організацій та закладів культури

1 грудня в Центральній бібліотеці ім.М.Л. Кропивницького відбувся захід, присвячений Всесвітньому дню волонтера.

Співорганізаторами урочистостей виступили ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса» та ГО «Молодіжний центр наукової діяльності».

Начальник Управління з питань культури та охорони культурної спадщини ММР Юрій Любаров вручив почесні відзнаки від імені міського голови Олександра Сєнкевича найактивнішим волонтерам громадських організацій.

Очільник галузі культури міста також відзначив волонтерську діяльність та свідому громадянську позицію у виконанні гуманітарної місії колективу Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького, вручивши Подяку від управління Інзі Хоржевській, директорці закладу.

Пан Юрій підкреслив, що майже з перших днів війни філії міської бібліотечної мережі для дорослих перетворилися на центри гуманітарної підтримки миколаївців, а працівники бібліотек з готовністю долучилися до такої високої місії, сумлінно виконуючи свій громадянський обов’язок.

Гостям заходу презентували персональну виставку з 10 тканих гобеленів та інсталяцій талановитої мисткині Наталі Мазур під назвою «Берегиня Півдня».

Це четверта виставка з творчого циклу «Берегині України», учасницями якого є миколаївські майстрині асоціації «Арт-спокуса».

Прекрасним доповненням до святкової атмосфери були музичні вітання від поета і композитора, заслуженого артиста України Олександра Сичова. Увазі присутніх була запропонована прем’єра авторської пісні «Берегиня», створеної маестро спеціально для проєкту «Берегині України».