На Миколаївщині правоохоронці повідомили про підозру угрупованню «чорних лісорубів»

27 березня слідчі слідчого управління під процесуальним керівництвом обласної прокуратури та за оперативного супроводу співробітників Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ вручили підозру учасникам угруповання за фактом незаконної порубки дерев у захисному лісовому насадженні, перевезенні та зберіганні незаконно зрублених дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 28 - ч. 4 ст. 246 КК України).

- У ході розслідування правоохоронці встановили, що наприкінці 2022 року 39-річний житель Баштанського району організував злочину групу, до складу якої входили ще четверо осіб. Між учасниками групи організатор розподілив функції кожного, - повідомив заступник начальника ГУНП - начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Угруповання займалось незаконною порубкою дерев у захисному лісовому насадженні, на що не мали відповідних дозволів. Внаслідок протиправних дій фігуранти вирубали 67 дерев дубу та акації, чим завдали збитків державі майже на півмільйона гривень.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області