Рятувальники з мобільним класом безпеки завітали до дітей с. Широке

Діти – наше майбутнє, продовження не тільки нас самих, а й нашого роду, нашої Держави. Тому, людство завжди прагне одного – зробити світ кращим та безпечнішим для своїх нащадків.

Чимало фахівців працювало над створенням

Мобільних класів безпеки, які в процесі роботи навчають дітей діяти у разі пожежі, при виявленні предмета схожого на боєприпас та інших загроз сьогодення.

Ця робота спеціалістів ЮНІСЕФ, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України дозволила дітям здобувати не лише теоретичні знання, але й практичні навички, які можуть стати надзвичайно корисними у реальних ситуаціях.

Так, у вівторок, 14 листопада, клас працював у с. Широке Широківської сільської ради Баштанського району.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

На захід зібрались хлопчики та дівчата, які навчаються в Широківській початковій школі з дошкільним підрозділом.

Будівля навчального закладу зазнала ракетного ворожого обстрілу, тому натепер діти навчаються дистанційно. Проте сьогодні вони прийшли на подвір'я навчального закладу, де рятувальники і ювенальні поліцейські провели для них корисний урок, використовуючи інтерактивні інструменти та ігровий формат.

Мобільний клас безпеки від ДСНС та UNICEF вже показав свою ефективність та важливу роль у навчанні дітей навичкам, які можуть врятувати їхнє життя та життя інших в разі небезпеки. Ця ініціатива значно підвищує рівень безпеки малечі та їхню готовність діяти в екстремальних ситуаціях.