Миколаївців запрошують на екскурсію за лаштунками миколаївської обсерваторії

Миколаївців запрошують на дослідницьку екскурсію «ПРОщо: залаштунки миколаївської обсерваторії», в ході якою пощастить відвідати найпотаємніші місця усіх миколаївських астрономів. А це 7,1 га незабутніх вражень під зоряним небом, інтригують організатори.

Нагадаємо, що Миколаївська обсерваторія претендує на включення до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це одна з найстаріших обсерваторій Східної Європи, що заснована у 1821 році як морська. У всьому світі існує лише дві установи, які вивчають розташування небесних тіл. Одна у Вашингтоні, інша – у Миколаєві.

Предмет особливої гордості астрономів – музей. Тут є унікальні астрономічні інструменти — меридіанне коло та переносне вертикальне коло Репсольда, колекція астрономічних годинників XVIII-XIX ст., старовинні астрономічні книги тощо.

Якщо погода дозволить, окрім екскурсії додатково учасники заходу зможуть подивитись у телескоп на Місяць і зорі над Бугом.

Екскурсія відбудеться 18 листопада (субота), о 15:00, у Миколаївській астрономічній обсерваторії (вул. Обсерваторна, 1).

Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією https://bit.ly/PROsho001

Кількість місць обмежена.

Захід проходить в межах проєкту «ПРОщо Миколаїв: перезавантаження», який реалізує Платформою MY ART за фінансової підтримки Уряду Данії.