Поліція встановлює шахраїв, які ошукали мешканців Баштанщини на 263 тисячі гривень

До відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу надійшло повідомлення від 47-річного мешканця Горохівської громади про те, що невідома особа шляхом обману у мережі інтернет заволоділа його коштами.

За словами потерпілого, на сайті оголошень він знайшов об’яву про продаж автомобіля. Зв’язавшись нібито з продавцем, за купівлю та доставку транспортного засобу той попросив завдаток у сумі 140 тисяч гривень. Заявник погодився на таку угоду і перерахував кошти на банківські рахунки співрозмовника, з яким відразу обірвався зв'язок. Автомобіль заявник так і не отримав.

Ще однією жертвою шахраїв став 33-річний мешканець Баштанки. Потерпілому у месенджері надійшло повідомлення про те, що можна отримати заробіток, здійснюючи операції із криптовалют. Перейшовши через посилання на фішинговий сайт, заявник перерахував 123 тисячі гривень, проте за браком коштів він не зміг забрати нібито прибуток, і всі перераховані гроші втратив.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 190 КК України "Шахрайство". Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Поліція вкотре закликає мешканців бути обережними при здійснення покупок в інтернеті. Використовуйте перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати вам повернення коштів, у разі, якщо товар не буде відправлено або ж він буде неналежної якості. Якщо ж ви користуєтеся послугами невідомого інтернет-магазину, тоді обов'язково вивчіть відгуки про продавця та купуйте товари тільки з накладним платежем – сплачуйте вартість товару після отримання та огляду.

Крім того, не довіряйте оголошенням про можливість отримання грошового заробітку та не приставайте на сумнівні пропозиції. Ніколи не проводьте фінансові операції за вказівками незнайомців та нікому не надавайте особисті та банківські дані. Ставтеся уважно та критично до будь-яких пропозицій «легко»заробити.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102.

Баштанський районний відділ поліції