На Вознесенщині ювенали поліції провели пізнавальні заходи та розповіли школярам як не стати жертвою насильства

Інспектори ювенальної превенції Вознесенського районного управління поліції долучились до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та інформаційної кампанії «Це не ОК» і провели пізнавальні бесіди з учнями Щербанівського ліцею та Білоусівської гімназії.

Під час зустрічі ювенали обговорили з учнями проблему насильства в суспільстві та як протидіяти булінгу в дитячому середовищі. Інспектори детально описали дітям алгоритм дій у випадку, якщо хтось став жертвою чи свідком того чи іншого виду насильства та до яких органів і установ звертатись за допомогою.

Саме під час спілкування зі школярами пролунав сигнал «Повітряна тривога» і поліцейські відразу нагадали, що небезпеку не можна ігнорувати та всі разом пройшли в укриття, де продовжили розмову.

Ювенали розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність, яка настає за вчинення цього виду правопорушення, та наголосили школярам на тому, що ніколи не можна замовчувати про випадки жорсткого поводження чи насильства під час навчального процесу чи в побуті.

У випадку, якщо хтось став жертвою чи свідком того чи іншого виду насильства, важливо не боятися повідомляти про такі факти, а одразу звертатися за допомогою до дорослих, працівників школи або поліцейських.

Також не оминули тему необхідності дотримання правил мінної безпеки, поліцейські розповіли про алгоритм дій та заходи безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Наприкінці зустрічі ювенальні поліцейські закликали учнів бути уважними і обережними та дбати про власну безпеку.

Вознесенське районне управління поліції