Міжнародний Комітет Червоного Хреста передав нові трансформатори АТ «Миколаївобленерго»

Численні обстріли, яких зазнали об’єкти енергетичної інфраструктури Миколаївщини з початку війни, мали плачевні наслідки – хоча роботу мереж вдавалося і досі вдається відновлювати, проте стан її лишає бажати кращого. Старе обладнання, що десятиліттями служило «вірою і правдою», до того ж ще пошкоджене внаслідок бойових дій, тепер ледь справляється з навантаженням, ризикуючи будь-якої мити зупинитися та позбавити населення електропостачання.

Враховуючи складну ситуацію та розуміючи, що своїми силами тут не впоратися, АТ «Миколаївобленерго» звернулося по допомогу до партнерів, які вже неодноразово надавали підтримку з початку війни – Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Цього разу МКЧХ також не лишився осторонь труднощів, із якими зіткнулися миколаївські енергетики на шляху до надійного розподілу електричної енергії. Про це повідомили в пресслужбі товариства.

Нещодавно «Миколаївобленерго» отримало в якості гуманітарної допомоги 36 силових трансформаторів різної потужності (100, 160 та 250 кВА). Їх використали для заміни застарілого обладнання, що переважно заживлює об’єкти цивільної та критичної інфраструктури обласного центру та декількох деокупованих районів. Старі трансформатори тут мають вік понад 40 років і стан їх експерти оцінюють як критичний, тож оновлення допоможе уникнути аварійних ситуацій та сприятиме налагодженню безперебійної роботи електромереж Миколаївщини.