На Снігурівщині на протипіхотній міні підірвалась корова

На Снігурівщині піротехнічна група ДСНС розміновувала ділянку,  де на протипіхотній міні підірвалась та загинула корова. Подія сталась у с. Євгенівка, передає ГУ ДСНС області. 

Сапери обстежили місцевість, що дало змогу вилучити тіло худоби.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області нагадує громадянам про те, наскільки небезпечними можуть бути деокуповані території або ті, де велись активні бойові дії. 

Знайдені предмети, ззовні схожі на боєприпаси, в жодному разі не можна чіпати. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Варто пам'ятати, що небезпечні знахідки вилучаються та знищуються відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками.

Також важливо пам'ятати, що відвідувати потенційно небезпечні території вкрай небезпечно. Звертайте увагу на попереджувальні знаки та маркування.

Перший індикатор — це офіційні попереджувальні знаки. Їх встановлюють військові, Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та співробітники міжнародних і національних організацій, які здійснюють заходи з протимінної діяльності. Такі знаки мають відповідати міжнародним та/або національним стандартам України. 

Другий індикатор небезпеки ​​— неофіційні попереджувальні знаки, або їх ще називають «засоби альтернативного маркування». Це можуть бути саморобні таблички чи написи на паркані: «Міни», «Небезпека», «На подвір’ї снаряд, який не розірвався» тощо. Також це може бути купа гілля, яскраві стрічки — будь-що, здатне привернути вашу увагу. Неофіційні знаки здебільшого роблять звичайні люди з метою попередити інших про потенційну небезпеку. 

Третім індикатором небезпечної локації є докази та наслідки використання мін і вибухонебезпечних предметів. Що це може бути: воронки після вибухів, безлад на ґрунті після обстрілу, залишені боєприпаси та зброя, покинута або розтрощена військова чи цивільна техніка. 

З початку російської агресії піротехнічними групами ДСНС вилучено 22240 вибухонебезпечних предметів на території Миколаєва та області.