У Баштанському районі поліцейські затримали двох молодиків за пограбування жінки

11 лютого до відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу надійшло повідомлення від 47-річної мешканки Снігурівської громади, що напередодні пізно ввечері двоє невідомих завдали їй тілесні ушкодження та заволоділи рюкзаком, у якому знаходились грошові кошти.

Вже через декілька годин після заяви потерпілої оперативники встановили особи причетних до скоєння злочину та слідчі затримали їх у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисниками виявились двоє 18-річних місцевих мешканців, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

У ході першочергових слідчо-розшукових дій правоохоронці з’ясували, що подія сталась у нічний час 10 лютого. Біля зупинки громадського транспорту в Снігурівці між молодиками та заявницею виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. Молодики застосували до жінки фізичну силу та відібрали її рюкзак, у якому знаходились гроші. Викраденими коштами фігуранти розпорядились на власний розсуд.

За процесуального керівництва Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років.

Нині Снігурівський районний суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Триває досудове розслідування.

Баштанський районний відділ поліції