На Миколаївщині поліцейські навчали учнів коледжу правилам безпеки

Для учнів першого курсу Відокремленого структурного підрозділу "Технолого-економічного фахового коледжу Миколаївського національного аграрного університету ювенальні поліцейські Миколаївського районного управління поліції провели профілактичну лекцію заняття з особистої безпеки. Правоохоронці розповіли учням про булінг та домашнє насильство.

Тема насильства на сьогодні є досить актуальна та непроста. Прояви насильства порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас вдома, на вулиці, ми можемо зупинити його. Слово «булінг» прийшло у наш лексикон зовсім недавно, але це не означає, що саме явище є для нас чимось новим та невідомим.

Інспектор ювенальної превенції Миколаївського райуправління поліції Антоніна Лашта розповіла дітям, що за останні роки звичні нам речі, зокрема зустрічі, спілкування, переходять в онлайн. Повʼязані з пандемією обмеження та збройна агресія рф зробили ще більш потрібним інтернет та інші можливості цифрового простору. Цифрове середовище пропонує максимум можливостей та менш приємних речей. Зокрема загрози приватності, ризики насильства, експлуатації та дискримінації, які в цифровому середовищі видозмінюються та набувають інших форм.

Юні слухачі дізнались про основні види онлайн-ризиків, їхні причини, наслідки та ознаки. Також поліцейська наголосила підліткам про те, що спілкування онлайн з незнайомцями є небезпечним і як саме можуть діяти злочинці у цифровому середовищі та які можуть бути наслідки, і як їх вирішувати.

Начальник сектору з протидії домашньому насильству Анастасія Колотілова розповіла учням, що кібербулінг може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах.

Дівчата та хлопці разом з поліцейськими долучалися до обговорення про види булінгу та його ознаки, про негативні наслідки цькування в освітньому середовищі. І найголовніше – як успішно та правильно йому протидіяти.

Наприкінці заходу поліцейські нагадали присутнім як захистити себе, запобігти або протистояти булінгу та надали контакти куди звертатися про допомогу, якщо у цьому виникла потреба.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області