На Миколаївщині до 7 років тюрми засуджено експосадовицю виконавчої служби за привласнення понад 4,4 млн грн

Прокурором Казанківського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно колишнього провідного спеціаліста одного з районних відділів ДВС Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) за фактами підробки документів на переказ, та їх використання, розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійснення фінансової операції з таким майном, привласнення грошових коштів, а також складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

В суді доведено, що засуджена, у період з 2019 року по травень 2023 року, за відсутності письмових розпоряджень державних виконавців, підробила платіжні доручення та привласнила кошти з рахунків відділу ДВС на загальну суму понад 4,4 млн грн. Кошти вона перерахувала на рахунки фізичних та юридичних осіб, які не є сторонами виконавчих проваджень, при цьому з метою приховування своїх протиправних дій підробила звітну документацію.

Їй призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі, позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 3 роки, штраф у розмірі 8500 грн та з конфіскацією майна.

Також судом задоволено цивільний позов потерпілого на зазначену суму. На майно засудженої накладено арешт.

Вирок суду набрав законної сили, засуджену направлено для відбування покарання.