Мобільний клас безпеки завітав до ліцеїстів Миколаївського району

Навчальними закладами області продовжує курсувати інтерактивний мобільний клас безпеки. Цього разу інспектори ювенальної превенції разом з співробітниками Державної служби надзвичайних ситуацій провели заняття з особистої безпеки з учнями Благодарівського та Березанського ліцеїв Миколаївського району.

Поліцейські нагадали дітям правила безпеки дорожнього руху, значення дорожніх знаків та чому їх потрібно неухильно дотримуватися. Зокрема, як правильно перетинати проїжджу частину дороги на регульованих і нерегульованих пішохідних переходах. Також, зважаючи на прихід теплих днів, нагадали про безпечне користування велосипедами, самокатами, гіробордами, тощо, аби не стати учасником дорожнього транспортної пригоди.

Ювенали закликали дітлахів позначати себе світловідбивними елементами на одязі або флікерами, аби бути помітним у темний час доби для інших учасників руху.

У свою чергу, рятувальники розповіли дітям правила безпечного поводження та дії при виявлені вибухонебезпечних та підозрілих предметів. На прикладі навчальної презентації продемонстрували види найпоширеніших сучасних боєприпасів та вибухових пристроїв.

У кінці заняття діти отримали від правоохоронців світловідбиваючі елементи та друковану продукцію.

Основна мета зустрічей у мобільному класі безпеки донести дітям у доступній формі правила безпечної поведінки, сформувати спільними зусиллями їх обізнаність як правильно реагувати та поводитись у різноманітних надзвичайних ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області