Морські походи запорізьких козаків: миколаївців запрошують на захопливу розповідь та майстер-клас для дітей

Цього тижня в рамках проєкту «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне і майбутнє» миколаївцям розкажуть про майстерних воїнів – запорозьких козаків. Вони жахали супротивника не тільки в сухопутних боях, а й у морських. Навіть могутній турецький флот побоювався їх!

Основу козацького морського флоту становили «чайки». Майстри-козаки могли побудувати козацький флот «з нуля» за короткий проміжок часу. За місяць створювалося до 80-100 човнів. Флотилії козацьких чайок чисельністю від кількох десятків до кількох сотень суден здійснювали сміливі морські походи на Крим, Туреччину.

Організатори підготували розповідь про морські походи запорозьких козаків, козацькі поселення на території Миколаївщини, Чорноморське козацьке військо та інші факти з історії українського козацтва. А для дітей і всіх охочих проведуть майстер-клас із виготовлення козацького човна.

Коли? 27 березня о 14:00.

Де? Миколаївський музей суднобудування і флоту (вул. Адміральська, 4).

Для участі пройдіть онлайн-реєстрацію.

Проєкт «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне і майбутнє» реалізується ГО «Центр навчання та освіти дорослих «Південь» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» та у партнерстві з управлінням з питань туризму та курортів Миколаївської ОВА, Миколаївським обласним краєзнавчим музеєм, Миколаївським музеєм суднобудування і флоту та ТРК «МАРТ».