У Миколаєві затримали трьох зловмисниць, які під приводом попити води обікрали пенсіонерку

Вдень до відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління звернулася 86-річна пенсіонерка із заявою про те, що її обікрали. Потерпіла розповіла, що у двері її квартири постукали троє невідомих жінок, які попросили склянку води. Заявниця впустила незнайомок до оселі та пішла в іншу кімнату по воду, куди її супроводжувала одна із жінок. Коли заявниця пригостила незнайомку водою, та почала імітувати напад епілепсії, але через декілька хвилин жінці нібито стало краще та усі разом вони покинули квартиру заявниці. Згодом пенсіонерка виявила, що з її схованки зникли усі заощадження - понад 70 тисяч гривень.

Упродовж декількох годин у ході слідчо-оперативних заходів співробітники управління карного розшуку обласного главку поліції, слідчі та оперативники відділення поліції № 2 Миколаївського райуправління за участі фахівців кримінального аналізу встановили особи зловмисниць та затримали їх в одному із мікрорайонів міста.

Поліцейські встановили, що двоє із фігуранток раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Всі вони уродженки Донеччини та близькі родичі між собою, та гастролюють країною з метою «заробітку».

Того ж дня поліцейські затримали зловмисниць 52-х, 25-ти та 17-ти років у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Грошові кошти вилучили.

Нині слідчі повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, вчинена в у мовах воєнного стану». Всім трьом загрожує до восьми років ув’язнення.

Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області