Подбати про безпеку дітей у темряві: у Первомайську поліцейські провели профілактичний захід з громадянами

Бути помітним у темряві – це найдієвіший спосіб убезпечити себе від неприємностей на дорозі у темний час доби. Сьогодні, 10 квітня, у міському парку поліцейські роздавали неповнолітнім мешканцям Первомайської громади світловідбиваючі флікери, які легко кріпляться до верхнього одягу та помітні в темряві.

Інспектори відділу реагування патрульної поліції Первомайського райвідділу Ганна Чаус та Ірина Саган розповідали громадянам як убезпечити себе та своїх дітей на вулично-дорожній мережі, нагадавши їм основні правила особистої безпеки.

- Про безпеку на дорозі необхідно пам'ятати постійно. Завдяки світловідбиваючим елементам можна значно її підвищити. Вдень вони майже ніяк не відрізняються від інших, тільки в темний час доби при штучному освітленні з'являється особливий ефект. Завдяки чому водії і звертають увагу на пішоходів, - зазначила Ганна Чаус.

Поліцейські пояснили батькам малечі, що через низький зріст діти менш помітні у темну пору доби на дорогах, тому потрібно прикріпити світловідбиваючі елементи на їхній одяг, рюкзак чи шапку, рухливі частини тіла, аби зробити їх помітними для водіїв.

У ході спілкування інспекторки дарували найменшим мешканцям громади флікери-смайлики, а більш старшим підліткам – світловідбиваючі браслети, які засвітять їх у темряві та вбережуть від травмувань під час пересування на дорогах.

Наприкінці заходу поліцейські закликали громадян не нехтувати заходами особистої безпеки і своїх дітей у темну пору доби та обов’язково використовувати будь-які світловідбиваючі флікери або світлий одяг.

Первомайський районний відділ поліції