У Вознесенському районі відкрилось два підрозділи місцевої пожежної охорони

На території Новомар’ївської територіальної громади Вознесенського району відкрилось два підрозділи місцевої пожежної охорони у селах Обухівка та Миролюбівка. Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Питання щодо їх створення задля безпеки мешканців стало одним із пріоритетів у діяльності керівництва громади ще з осені 2023 року. Варто зазначити, що дана громада налічує 26 населених пунктів, в яких проживає близько 4 тисяч населення.

Функціонування двох підрозділів значно підсилить протипожежний захист територій, вплине на оперативне реагування, максимально скоротить час прибуття вогнеборців на місце пожежі. Оскільки влітку виникає значна кількість пожеж в природних екосистемах, це стане невід’ємною допомогою для громадян та державної пожежно-рятувальної частини, яка розташована на значній відстані від сіл, які входять в громаду.

Підрозділи очолила Людмила Конєва, яка має у підпорядкуванні 14 вогнеборців, з яких 6 добровольців й три одиниці техніки.

Програму заходу підготували працівники культури та дитячі колективи громади. На завершення заходу гості оглянули приміщення пожежних команд.

Варто зазначити, що МПО створено завдяки співпраці місцевих органів влади, підприємців та за підтримки Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, яке надало пожежний автомобіль, комп’ютерну техніку, спецодяг та оснащення.

Представники ДСНС підкреслили важливість таких осередків для порятунку людських життів і майна, коли навіть одна мить відіграє вирішальну роль.