В Пересадівці на Миколаївщині запрацював підрозділ місцевої пожежної охорони

28 травня на території Миколаївського району запрацював підрозділ місцевої пожежної охорони. Тепер у с. Пересадівка Воскресенської територіальної громади створено відділення з 16 осіб.

Варто зазначити, що у складний час для країни, продовжують формуватись загони добровільних вогнеборців, завдяки співпраці органів місцевої влади, Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, приватних підприємців тощо. Мешканці Воскресенської територіальної громади відтепер зможуть розраховувати на допомогу професійних рятувальників, а саме: 16 державної пожежно-рятувальної частини (смт Воскресенське) та новоствореної місцевої пожежної охорони, яка обслуговуватиме 9 населених пунктів.

Віталій Люшенко, помічник начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області зазначив, що створення у населених пунктах місцевих пожежних угрупувань до ліквідації пожеж є пріоритетним завданням влади усіх рівнів для забезпечення безпеки громадян і такі події знакові для громади.

Всі присутні оглянули приміщення новоствореного підрозділу, дізнались, що там створено необхідні умови, серед яких: просторі приміщення та гараж для спецтехніки, захисний одяг та спорудження, пункт зв’язку, куди надходитимуть виклики про допомогу.

Діткам, які завітали на захід та творчо підтримали його, рятувальники подарували книжечки  “Вартові безпеки” від Юнісеф та ДСНС з цікавими завданнями для легкого засвоєння правил пожежної безпеки.