На Миколаївщині правоохоронці вдосконалювали знання щодо виявлення та розслідування фактів підробки документів

Відрізняти фіктивні документи від оригінальних поліцейських секторів реагування патрульної поліції територіальних підрозділів Вознесенського, Первомайського, Баштанського та Миколаївського районів навчали фахівці Миколаївський НДЕКЦ МВС України.

Основна мета занять – підвищити рівень професійних навичок правоохоронців у частині виявлення ознак підробки документів та ідентифікаційних номерів кузова автомобілів.

Заняття проводилися разом із співробітниками відділу дізнання та управління превентивної діяльності обласного главку поліції. Правоохоронці вивчали, які можуть мати ознаки підробки посвідчення водія та реєстраційні документи на транспортний засіб. Також приділили увагу елементам захисту офіційних паперів і основним способам їх підробки, та як діяти у разі виявлення факту підробки.

Шановні громадяни, попереджаємо, що за умисне використання підроблених документів передбачена кримінальна відповідальність за ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Санкція якої передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі.