У Казанку до школярів завітав поліцейсько-рятувальний мобільний клас безпеки

Заняття з безпеки життєдіяльності на базі пересувного класу безпеки для учнів 5-8-х класів навчальних закладів Казанківської громади провели працівники ювенальної превенції Баштанського райвідділу поліції разом із працівниками державної служби з надзвичайних ситуацій.

Ювенали наголосили на необхідності дотримання дітьми вимог правил дорожнього руху та нагадали значення дорожніх знаків. Особливу увагу школярів інспектори звернули на безпеку під час перетину проїзних частин, необхідності завжди дивитись по сторонах та не використовувати при цьому гаджети. А у темну пору доби - одягати яскравий одяг чи позначати себе світлоповертаючими елементами. Також поліцейські розповіли яких заходів безпеки та правил потрібно дотримуватись катаючись на велосипеді, але при цьому наголосили, що дітям заборонено виїжджати на проїзджу частину доріг на велосипеді, не досягнувши 14-річного віку. А дітям старшого віку роз’яснили, керувати мототранспортом можна лише при досягненні 16 років, але за умови отримання водійського посвідчення відповідної категорії.

Рятувальники разом з поліцейськими навчали слухачів правил мінної безпеки. Продемонстрували макети різних вибухових предметів і пристроїв, розповіли, де вони можуть знаходитись і яку небезпеку можуть нести. Наголосили на тому, щоб діти ні в якому разі не наближалися і не торкалися їх, а терміново розповіли про знахідку дорослим або телефонували на спецлінію поліції за номером 102 та рятувальників за номером 101.

Школярі активно брали участь у обговоренні як правил дорожнього руху, так і з мінної безпеки та при цьому показали взірцеві знання.

А ще, дітям запропонували відчути себе юними вогнеборцями. Дітлахи весело та завзято, на свіжому повітрі, використовуючи інтерактивні інструменти та за допомогою підказок та інструкцій пожежників та поліцейських гасили умовну пожежу, але щоб до неї потрапити, «рятувальникам» потрібно подолати спортивну естафету «Смуга перешкод».

Аби заняття із безпечної поведінки краще запам’ятались і, як згадку про зустріч, гості наприкінці заходів подарували дітям книжечки «Прогулянка з песиком Патроном», «Вартові безпеки», «Суперкоманда» та цікаві наліпки з розмальовками.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області