У Баштанці поліцейські продовжують навчати населення як не стати жертвою шахраїв

Інспектори ювенальної превенції Баштанського райвідділу поліції проводять профілактичні бесіди з мешканцями райцентру, під час яких розповідають їм про найбільш розповсюджені схеми шахрайств та дієві способи убезпечитись від таких злочинів.

Правоохоронці застерігали громадян бути обережними, коли телефонують невідомі та, представляючись банківськими працівниками, пропонують їм допомогу у нібито розблокуванні банківських карток чи повідомляють про «атаку» на картковий рахунок. Під час таких розмов зловмисники дізнаються від своїх жертв секретну інформацію і, як наслідок, громадяни залишаються зі спустошеними банківськими рахунками.

Попереджали громадян правоохоронці і про те, що операції з купівлі чи продажу онлайн потрібно здійснювати лише на перевірених сайтах та з післяоплатою. Не переходити за підозрілими посиланнями та не вводити дані карток на невідомих ресурсах.

Також поліцейські радили не довіряти повідомленням у соцмережах або месенджерах, які закликають перейти за посиланням та ввести дані своєї банківської картки для оформлення «грошової допомоги» або брати участь у сумнівних заробітках, оскільки це може бути шахрайська схема.

Під час бесід ювенали роздавали містянам попереджувальні пам’ятки з інструкціями, які вбережуть від телефонних та інтернет-шахраїв.

Громадян закликають бути пильними та дотримуватись рекомендацій, не дозвольте шахраям вас ошукати.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102 або звертайтеся до найближчого підрозділу поліції.