На Миколаївщині затримали «чорних лісорубів», які нанесли шкоду на майже 130 тисяч гривень

Внаслідок злочинних дій фігуранти заподіяли навколишньому середовищу істотну шкоду на майже 130 тисяч гривень. Нині поліцейські довели причетність зловмисників до скоєння семи фактів незаконної вирубки дерев на території Миколаївського району. За скоєне підозрюваним загрожує до семи років увʼязнення.

Викрили «чорних лісорубів» оперативники віділення №6 Миколаївського райуправління поліції за участі фахівців кримінального аналізу обласного главку поліції .

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що з жовтня минулого року 49-річний мешканець села Димівка Миколаївського району організував злочинну схему та залучив до неї трьох своїх знайомих, 37, 41та 59років. Попередньо змовившись, фігуранти незаконно вирубували дерева та продавали через розміщені ними оголошення у мережі інтернет та серед кола знайомих.

За місцем мешкання всіх фігурантів слідчі провели санкціоновані обшуки. Під час слідчіх дій поліцейські виявили та вилучили на території домоволодінь та безпосередньо на місці скоєння злочину бензопили і транспортний засіб, які чоловіки використовували під час незаконної порубки та перевезення дерев, а також спилену деревину.

Організатора незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях доставили до відділку поліції, де слідчі затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих навколишньому середовищу від протиправної діяльності зловмисників становить майже 130 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Новоодеського відділу Миколаївської окружної прокуратури слідчі повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочинів.

Суд обрав організатору запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нині слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 246 КК України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки». Санкція статті передбачає до семи років ув’язнення.

На даний час поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області