Діти вулиці: ювенали поліції провели профілактичний рейд у нічний час на території Баштанської громади

Вихідними днями інспектори ювенальної превенції відділу поліції Баштанського районного відділу поліції спільно з працівниками служби у справах дітей Баштанської міської ради провели профілактичний рейд під умовною назвою «Діти вулиць» на території райцентру та навколишніх сіл Баштанської громади.

Попередження дитячої бездоглядності, правопорушень та вживання неповнолітніми алкоголю та контролю за довкіллям молоді - основна мета превентивних заходів правоохоронців.

Учасники рейду перевірили розважальні заклади, дитячі та спортивні майданчики, парки та сквери задля виявлення перебування у нічний час неповнолітніх, та провели розʼяснювальну роботу серед місцевих мешканців.

Під час відпрацювання ювенальні поліцейські та працівники служби у справах дітей виявили компанію неповнолітніх, які вживали алкогольні напої у громадському місці. Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності за ст.178 КУпАП «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді».

Неповнолітнім правоохоронці наголосили на необхідності дотримання правил дорожнього руху, разом з тим нагадали, що діють обмеження комендантської години та дітям і підліткам заборонено перебувати у громадських та розважальних закладах після 22:00 години без супроводу дорослих.

Такі заходи не мають на меті обмежити у правах дітей, а тільки обмежити вплив на них негативного та небезпечного середовища.

Головною метою заходу є попередження злочинності серед дітей та відносно них.

Завданням нічного відпрацювання міста та району є збереження дитячого середовища від негативного впливу вулиць та дотримання відповідальності батьків щодо виховання своїх дітей.

Батьків закликають бути відповідальними і дбати про безпеку своїх дітей.