У Миколаєві місцева філія «Газмережі» встановлює безкоштовні лічильники газу

Миколаївська філія «Газмережі» встановлює безкоштовні лічильники газу.

У поточному році заплановано встановити майже 9 000 індивідуальних приладів обліку. Встановлення зазначених приладів обліку проводиться в помешканнях багатоквартирних будинків побутових споживачів, які не забезпечені груповими (загальнобудинковими) вузлами обліку газу та проводять розрахунки за спожитий природний газ за затвердженими «Нормами споживання природного газу населенням, в разі відсутності лічильника газу» (Постанова Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 року №203).

Частина споживачів переконана, що розраховуватися за нормою дешевше. Насправді ж встановлення лічильника вигідне, адже дає змогу оплачувати лише за реально спожиті обсяги природного газу та допомагає заощаджувати сімейний бюджет.

"Згідно Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» споживачеві, на будинку якого не встановлено загальнобудинковий вузол обліку, все одно доведеться встановлювати індивідуальний лічильник, але вже за власний рахунок. Він муситиме самостійно пройти всю процедуру, яку зараз організовує Миколаївська філія «Газмережі»: сплатити за проект, роботу та сам пристрій", - зазначається в повідомленні.

Куди звертатись споживачеві без лічильника, якщо виникли запитання?

Щодо встановлення безкоштовних лічильників проконсультують за номером телефону — 066-300-2-888, 098-300-2-888, 093-300-2-888

Отримати відповідь на питання також можна, надіславши листа на електронну пошту: [email protected]

У зверненнях на електронну пошту для детальної консультації обов’язково вказуйте особовий рахунок за розподіл газу, прізвище, ім’я власника рахунку.