На Миколаївщині нацгвардійці провели збори та заняття з командирами бойових машин

Декілька днів військовослужбовці військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України проходили теоретичні та практичні навчання, відпрацьовували нові види маневрів та способи дії бойових машин на полі бою, здобували нові навички та вміння.

Як і будь-які навчання, все починається з теорії, яка ґрунтується на бойовому досвіді воїнів-гвардійців, починаючи ще з 2014 року, а також на основі вивчення бойових можливостей машини, з урахуванням досвіду країн НАТО. Після теоретичних занять гвардійці змогли показати свої навички з урахуванням імітації ведення бою.

«Всі вважають, що коли танк або бойова машина зʼявляється на полі бою, вона стає номером один для знищення противником, але я, навпаки, у броні відчуваю себе більш спокійним, можу приймати рішення і відчувати себе комфортно. На цих зборах ми змогли дізнатися багато нових нюансів щодо обслуговування техніки. Також дуже добре проводяться практичні навчання. Імітація ведення бою — це те, що потрібно, аби надалі, коли це відбудеться у реальному бою, кожен з екіпажу знав, що він буде робити. І що важливо, кожен зміг підстрахувати один одного», — говорить командир одного з екіпажів.

Кожен гвардієць щоденно виконує завдання, навчається, наближаючи нашу перемогу. Національна гвардія України — невід’ємна складова сектору безпеки і оборони.