Бути уважними та обережними на дорозі: у Первомайську поліцейські провели профілактичні заходи з водіями

Підтримання безпеки дорожнього руху та зменшення аварійності на дорогах району – основна мета превентивних заходів поліцейських.

З настанням осені очікувані зміни погодних умов, а місцями вже можливі і коливання температурного режиму. У зв’язку з чим через туман на автодорогах погіршується видимість водіям, а мокре від дощу дорожнє покриття ускладнює рух транспорту, приховує підступні несподіванки, що призводять до аварій та травмувань, а нерідко і загибелі.

Інспектори відділу реагування патрульної поліції Первомайського райвідділу під час патрулювання вулицями райцентру провели профілактичні бесіди з водіями авто і мототранспорту про необхідність дотримання передусім основних правил дорожнього руху та особистої безпеки і оточуючих, зокрема: ⤵️

  • ніколи не сідати за кермо у стані сп’яніння, сильної втоми, погіршення стану здоров’я;
  • ретельно обирати маршрут, враховуючи погодні умови та дорожню обстановку;
  • дотримуватись швидкісного режиму та безпечної дистанції між транспортними засобами;
  • правил маневрування, проїзду перехресть та пішохідних переходів;
  • слідкувати за справністю транспортних засобів, особливо, фар, щоб бути видимими на дорозі у темряві, обмеженій видимості при ускладненні погодних умов;
  • користуватися пасками безпеки, шоломом та іншими засобами захисту як для дорослих, так і для дітей.

Одночасно поліцейські закликали учасників дорожнього руху бути уважними та обережними на дорозі, зважати на погодні умови та не нехтувати власною безпекою і безпекою інших.